воскресенье, 30 июля 2045 г.


Рада Вас вітати на блозі учителя початкових класів 

Опорного закладу "Нехворощанський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів"

Солодовник Євгенії Миколаївни


Блог cтворений для моїх учнів, колег та батьків.


Приємної подорожі сторінками блогу!!!






четверг, 13 октября 2022 г.

14 жовтня 

14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято, дуже молоде – День захисника України.

Усі ці свята дуже взаємопов’язані  і виникали послідовно
14 жовтня православні християни святкують день Покрови Пресвятої Богородиці. У народі говорять: «Покрова накриває траву листям, землю снігом, воду – льодом, а дівчат – шлюбним вінцем».
Це свято вважається одним із найбільш шанованих свят в Україні. Не виникає навіть суперечок між православними українцями й рідновірами, котрі хоч і вкладають у це свято зовсім різний зміст, ставляться до нього дуже шанобливо.
Зі святом Покрови співпадає святкування Дня українського козацтва. З давніх-давен Божа Матір вважалася покровителькою усього українського козацтва. А на Січі запорозькі козаки збудували церкву на честь Покрова Богородиці з її іконою. І. до речі, саме у цей день, козаки збирали Велику раду, на котрій обирали гетьмана й визначалися з подальшими військовими планами.
Відомий український етнограф Олекса Воропай писав, що після зруйнування Катериною ІІ Запорозької Січі, козаки, ідучи за Дунай, несли з собою ікону Покрови Пресвятої Богородиці
Цікаво, що козаки настільки глибоко й щиро шанували образ Покрови Божої Матері, вірили у її силу й урочисто святкували цей день, що у народі закріпилася й друга назва свята – Козацька Покрова.
Певно, не знайдеться в Україні людини, яка б не знала про козаків. Про них складено безліч творів, книжок і фільмів. Про козацький рід співається й у нашому державному гімні. Образ сміливого парубка, котрий захищає честь та волю нашого народу, міцно закарбувався у пам’яті поколінь. Тож, козак в українській культурі – звитяжний воїн, озброєний захисник Вітчизни, що боронить віру, гідність та звичаї усього нашого народу.
Друга спроба вибороти незалежність українського народу й держави здійснювалася у тяжкі 1917-1920 роки.
Третя – уже в наш час – під час розпаду радянської імперії, коли прокинувся волелюбний інтерес до власної історії й генетичної пам'яті.
Четверта хвиля цього інтересу, – напевно, сьогоднішня. Адже, з 2015 року 14 жовтня є державним святом і неробочим днем – Днем захисника України.


вторник, 17 декабря 2019 г.

Зимові канікули є періодом підвищеної дорожньої небезпеки. Переконайтеся, що ваші діти знають основні правила і дорожні знаки.
ЯК ПЕРЕХОДИТИ ДОРОГУ
Навіть якщо вулиця, яку треба перейти, вузька і порожня,  привчайте дитину дотримуватись правил. Передусім – власним прикладом.
Переходимо дорогу:
  • виключно на зелене світло світлофору або переходом: пішохідним, підземним чи надземним; усі інші варіанти є дуже небезпечними;
  • швидким і впевненим кроком, але ні в якому разі не бігти!
  • перед тим, як іти – подивитися наліво і направо (навіть, якщо переходите на зелене світло);
  • не розмовляючи: розмову продовжуємо, коли перейшли дорогу;
  • якщо є велосипед чи самокат, з якими діти часто не розстаються навіть узимку, переїжджати дорогу категорично не можна; треба встати і котити транспортний засіб поруч.


Обережність на дорогах-Шкільне життя
ЯКІ ДОРОЖНІ ЗНАКИ МАЮТЬ ОБОВ’ЯЗКОВО ЗНАТИ ДІТИ
Переконайтеся, що ваша дитина знає знаки, які позначають різні види переходів, доріжок для велосипедів і пішоходів, попереджували і обмежувальні знаки.
Варто також навчити дитину розрізняти базові рухи регулювальника.


Дорожні знаки-Шкільне життя
«Правила свідомого пішохода» допоможуть зберегти життя і здоров’я дітлахів та їхніх батьків. Також ознайомте маленьких пішоходів із основними правилами поведінки на дорозі та значеннями сигналів світлофора.


Свідомий пішохід-Шкільне життя

воскресенье, 24 марта 2019 г.

Весняні канікули

триватимуть

з 25.03.2019 р. до 31.03.2019 р.  

До школи 01.04.2019 р













ГАРНОГО ВІДПОЧИНКУ, ДІТИ!

ПАМ’ЯТКА З БЕЗПЕЧНОЇ ПОВЕДІНКИ ДЛЯ УЧНІВ ТА БАТЬКІВ ПІД ЧАС ВЕСНЯНИХ КАНІКУЛ
1. Пам’ятайте і виконуйте правила переходу вулиць і доріг.
2. Не грайтесь на тротуарі, біля доріг.
3. Дотримуйтесь правил посадки в тролейбус, автобус.
4. На зупинці не стійте близько біля дороги.
5. Не беріть в руки вибухонебезпечні предмети, а у випадку їх виявлення, необхідно повідомити дорослих.
6. Не можна розпалювати вогнища і кидати в вогонь карбід, солярку, бензин
7. Не підходьте до ліній електромереж, якщо провід обірваний, повідомте дорослих.
8. Не грайтесь біля залізничного полотна, не кладіть на рейки предмети, не кидайте нічого у вікна потягу.
9. Не лазьте по ярках і на будівельних майданчиках.

пятница, 15 февраля 2019 г.


Результат пошуку зображень за запитом "стрітення 2019"
        Стрітення Господнє - дуже важливе релігійне свято, яке щороку відзначається 15 лютого. Цей день присвячений принесенню немовляти Ісуса в Єрусалимський храм.

среда, 23 января 2019 г.

Увага! Важливо! 

Результат пошуку зображень за запитом "тб на зимовій дорозі для дітей картинки"

Погодні умови погіршились і ми хочемо нагадати правила тб під час заметілі та снігопадів.
Снігопади, замети, слизька дорога, обмежена видимість, короткий світловий день - ось далеко не повний перелік особливостей зимової вулиці.
Якщо йде сніг, він заліплює очі пішоходам, заважає огляду дороги, різко погіршує видимість. Водіям теж стає гірше видно дорогу, видимість скорочується.
Отже, потрібно бути вкрай уважним, спочатку обов'язково зупинитися і, лише переконавшись у тому, що поблизу немає транспорту, переходити проїжджу частину. Насамперед зверніть увагу на обмежену видимість і слизьку дорогу. Потрібно бути бути обережними та уважними.
Кучугури звужують проїжджу частину дороги.